fredag 13 augusti 2010

Rambo

Idag så har jag varit och ridit med Rambo och Jessica idag. Kan inte säga annat än att det var roligt och otroligt utmanande!!

Hon är 1,60 i mankhöjd!

Vi börja rida lite skritt i paddocken för att Rambo skulle få mjuka upp lite så jag börja rida lite volter med honom och jag fråga Jessica hur snabb han är i traven. Då säger hon att ja han är snabb han är ju inte som en vanlig ridhäst!!! Genast så spänner jag till mig och tänker shit! Men jag vet ju att jag kan trava det gäller ju bara att hitta rytmen dessutom så är det inte så mycket att tänka på när man rider i en paddock. Så vi trava på och det gick väl ok hitta balansen rätt bra tyckte jag. Sen så skulle vi prova på att rida i skogen som vi gjorde förra gången..

Haha ser ut som en stolt och högfärdig tupp på den här bilden!

 Här är Rambos matte Jessica:)

Jösses säger jag bara, Idag ville Rambo verkligen INTE rida i skogen hon backa hon vända ja hon gjorde allt för att inte gå rakt fram.. Jag tyckte jag var bestämd men hon vände om ändå..grejen var också att jag skänkla henne för hårt så hon trodde att jag ville ha henne i trav så hon börja trava hemmåt haha:) åh jag hade svårt att stanna henne eftersom hon så gärna ville hem..jag försöka vara bestämd och så men hon gick heeeela vägen tillbaka till stallet igen.:Så vi försökte igen men hon baxna och försökte gå hem igen..jag säger då det hon är ingen häst för en nybörjare för mina ben skaka faktiskt lite när vi kom till stallet..hon är verkligen stark!!

Sen andra gången hon drog med mig till stallet då stanna hon inte utanför utan hon red mig IN I stallet hahaha...och jag fick huka mig på sadeln medans hon gick in så jag inte skulle bli knockad av dörr karmen!!

Travar lite

Sen tog Jessica över och hon hade osså en del problem men det gick såklart bättre.

Sen när vi var klara så fick jag öva på en del ledarskaps övningar med Rambo bla att få henne att gå bakåt och åt sidan med hjälp av armrörelser !!




2 kommentarer:

  1. Vilka bra bilder du har på dig & Rambo :) Det kommer säkert att gå mycket bättre nästa gång ska du se:)

    SvaraRadera
  2. Omg!! Jag har varit medryttare på Rambo :o haha

    SvaraRadera